Atunci cand decizi ca ai nevoie de un site, primul lucru pe care il ai de facut este sa alegi denumirea acestuia. Poti alege orice nume doresti, insa indicat ar fi sa alegi ceva cu rezonanta, usor de tinut minte si de tastat, pentru a te ajuta in ceea ce priveste generarea de trafic. Iata cum ar trebui sa alegi numele pentru domeniu si cum te poate ajuta o firma de gazduire web in demersul tau.
Domeniul unui site reprezinta numele ales pentru spatiul tau virtual, nume care trebuie sa respecte cateva cerinte inainte de a fi acceptat. Domeniul nu poate fi schimbat, drept pentru care este indicat sa alegi un nume relevant, care sa te reprezinte pentru o perioada lunga de timp. Practic, ar trebui sa te gandesti inainte de orice la lucrurile pe care vrei sa le valorifici prin intermediul site-ului astfel incat numele acestuia sa fie acoperitor.
Disponibilitatea domeniului se poate verifica intr-o baza globala de date, pe care o pune la dispozitie firma de gazduire web aleasa. Vei vedea ca ai posibilitatea de a tasta numele domeniului ales si, in cazul in care acesta este ocupat deja de altcineva, vei primi recomandari similare, insa cu alte extensii ale acestuia. Firma de gazduire iti va oferi contra cost hosting-ul pentru site, suportul de functionare adica, deoarece site-ul va fi gazduit pe un server, in deplina siguranta, pentru perioada pentru care doresti sa il tii deschis.
Extensiile domeniului reprezinta elementul final al denumirii, iar alegerea unei extensii are in vedere si piata careia te adresezi. Spre exemplu, daca vrei sa iti construiesti un blog propriu, ca brand personal, cu numele tau, in care vei scrie in limba romana si te vei adresa publicului din Romania, atunci extensia .ro va fi cea mai potrivita pentru proiectul tau.
Totusi, daca la alegerea unui nume vei constata ca acesta este luat, poti alege o alta extensie, precum: .com, .eu, .org, sau similare, astfel incat sa nu renunti la numele ales. Daca te adresezi si pietei externe, atunci extensia .com te poate ajuta in ceea ce priveste afisarile si accesarile site-ului tau.
Te-ai saturat de problemele hosting-ului tau? Vino la noi, oferim 60 de zile de gazduire fara nicio obligatie!
Numele domeniului trebuie sa fie relevant si sa reflecte activitatea pe care o prestezi. Poti alege sa incluzi in numele domeniului si denumirea activitatii tale, pentru a te delimita cumva de site-uri similare. Numele domeniului este important, deoarece datorita lui poti sa aduci relativ repede trafic in site, mai ales daca ai nu doar un nume bun, ci si servicii sau produse care sunt interesante pentru utilizatori.
Pe de alta parte, insusi numele tau poate constitui un nume de domeniu, acest lucru facand practic din din etapa de branding personal. Insa, desi numele tau este unic si poate reprezenta un nume de domeniu unic si relativ bun, ar trebui sa ai in vedere si faptul ca acesta trebuie sa fie usor de tinut minte si trebuie promovat intens, in ideea de brand awareness. Daca nu vei face acest lucru, este normal ca utilizatorii sa nu stie de existenta ta, drept pentru care doar continutul te va putea ridica in cadrul cautarilor organice, astfel incat internetul sa te poata descoperi.
Un domeniu bun este cel care respecta cateva reguli importante, impuse in principal de marketing dar si de comportamentul utilizatorilor de internet. Iata cateva lucruri care s-ar putea sa te ajute atunci cand alegi un nume domeniu potrivit pentru afacerea ta:
Alegerea unui domeniu poate fi provocatoare, insa ar fi util sa te gandesti la cateva variante pe care sa le asterni pe hartie, pentru a le verifica mai apoi pe site-ul firmei de hosting web cu care lucrezi. Incearca sa fii creativ si neconventional, deoarece tendinta moderna este aceea de a alege domenii cat mai trendy, cat mai moderne si nonconformiste.
Pentru ca alegerea domeniului se face o singura data pentru fiecare site, este important sa faci alegerea corecta, astfel incat sa te poti mandri cu site-ul tau ca o entitate importanta din cadrul elementelor de branding personal.
Ai o idee de nume? Cauta aici disponibilitatea domeniului.
Comments are closed.