Avantaje oferite de găzduire WordPress

de | mart. 10, 2022 | Hosting, Wordpress

Una dintre cele mai folosite metode de a crea un site este aceea de a apela la platforma WordPress. Cunoscută deja la nivel mondial, această platformă te poate ajuta să construiești site-uri indiferent de tipul acestora, de la simple bloguri sau site-uri de prezentare la site-uri destinate comerțului electronic. Platforma este deosebit de intuitivă și de facilă, iar din acest motiv milioane de utilizatori o folosesc deja pentru crearea de noi website-uri.

Ce îți oferă WordPress-ul

WordPress este un CMS (Content Management System) gratuit, pe care îl poți utiliza chiar și fără a deține cunoștințe vaste despre noțiunile de web design. Eficientă și ușor de folosit, platforma WordPress este un spațiu flexibil cu instalare foarte ușoară, care permite oricui să își pună ideile în aplicare.

Pe scurt, găzduirea WordPress facilitează buna funcționare a site-urilor care sunt realizate pe acest CMS, contribuind la o configurare și la o organizare mai bune.

Care sunt avantajele găzduirii WordPress?

Un site web are nevoie de un serviciu potrivit de găzduire, care să ofere suportul pentru desfășurarea activității online. WordPress pe shared hosting e suficient, în majoritatea cazurilor. Prin găzduirea partajată se oferă toate funcționalitățile unui server uzual de hosting, astfel ca orice site să se poată bucura de parametrii necesari de funcționare.

Astfel, dacă alegi o găzduire WordPress performantă te poți bucura de o viteză rapidă de încărcare a site-ului, care să te poată ajuta să transmiți informația rapid și ușor. Viteza de încărcare a site-ului îți va oferi avantajul de a pătra utilizatorii în site, dar și de a fi mai bine indexat de către motoarele de căutare. Acest lucru se datorează în principal tehnologiei performante LiteSpeed, care conferă site-urilor o viteză superioară de încărcare.

Pe de altă parte, găzduirea WordPress îți oferă certitudinea remedierii rapide a situațiilor tehnice, deoarece vorbim despre o platformă atât de amplă, care deservește atât de mulți utilizatori, încât nu are cum să nu asigure complet funcționalitățile comune.

Un alt avantaj constă în faptul că WordPress oferă update-uri automate pentru teme și plugin-uri. Acest lucru îmbunătățește foarte mult fluxul de lucru, deoarece tu nu vei mai fi nevoit să alegi sau să pierzi timp făcând update anumitor module, pentru că WordPress se va ocupa de acest lucru pentru tine.

De asemenea, orice probleme, cunoscute sub numele de bug-uri, pot fi rezolvate cu ajutor specializat, uneori chiar automat, iar acest lucru înseamnă că vei cheltui mai puțin cu serviciile de web development. În cele mai multe dintre cazuri, acest lucru se traduce prin costuri mai reduse și printr-un plus de timp pe care îl poți investi în alte proiecte importante pentru tine sau pentru compania ta.

Serviciul de găzduire WordPress poate oferi utilizatorilor și o variantă gratuită de certificat de securitate SSL, cu care site-ul va putea funcționa fără probleme la standardele curente. Dacă tu consideri necesar un grad sporit de protecție, atunci vei putea opta pentru un certificat SSL conform cerințelor tale și a site-ului tău, platforma fiind compatibilă cu orice variantă aleasă. Menționăm că de obicei, procesatorii de plăți refuză să colaboreze cu site-uri ce nu folosesc conexiuni SSL (https://)

Găzduire WordPress: un site pe mâini bune

Site-ul tău este pe mâini bune pentru că te vei bucura mereu de asistență din partea specialiștilor, iar aceștia te pot ghida în vederea adaptării site-urilor la cerințele tale, ale utilizatorilor și ale motoarelor de căutare.

Siguranța site-ului tău pe primul loc

Este firesc să ne preocupe felul în care funcționează site-urile noastre. Aceeași preocupare o au și furnizorii de servicii de hosting, iar WordPress nu face excepție. Construit tocmai pentru a acoperi cele mai specifice nevoi, WordPress oferă soluții de siguranță care să acopere cerințele site-urilor.

De la backup zilnic la copii de siguranță în cloud și servicii personalizate de securitate, WordPress este cu adevărat o soluție potrivită de găzduire pentru aproape orice tip de site, indiferent dacă vorbim despre site-uri de prezentare, de bloguri sau de magazine cu vânzare de produse.

Plugin-uri dedicate

Pentru că pune accent pe siguranță, WordPress îți oferă acces la plugin-uri verificate și sigure, astfel ca site-ul tău să arate impecabil.

Găzduire WordPress în Cloud

Găzduirea în Cloud este considerată mai sigură și oferă utilizatorilor elemente mult îmbunătățite la nivel de funcționalitate. Memoria RAM, stocarea SSD, certificat SSL, IP dedicat, toate aceste aspecte sunt special gândite astfel încât să personalizeze pachetele de hosting pentru utilizatori.

Practic, găzduirea WordPress în Cloud presupune folosirea unei rețele IT virtuale, spre deosebire de procesele uzuale de hosting, care au la bază găzduirea pe hard disk-uri fizice.

Aceste pachete pot să genereze însă costuri suplimentare, în funcție de opțiuni, iar din acest motiv este indicat să iei în considerare toate aspectele pentru a face o alegere corectă. Practic, este important să delimitezi caracteristicile site-ului sau site-urilor tale, pentru a ști ce găzduire WordPress ți se potrivește mai bine.

Întrebări frecvente:

Este o opțiune bună găzduirea WordPress?

Desigur. Practic, găzduirea WordPress este unul dintre modurile de hosting care te ajută să îți susții site-un online, beneficiind de avantaje notabile.

Cine poate pentru găzduire WordPress? Ce tip de site-uri?

Găzduirea WordPress poate fi folosită pentru aproape orice tip de site-uri, indiferent dacă vorbim despre structuri care funcționează precum o carte de vizită, landing pages, ca site de prezentare sau despre site-uri ce se vor utilizate în contextul comerțului electronic.

Găzduire partajată sau Cloud?

Găzduirea Cloud pare a fi mai avantajoasă decât oricare alt tip de hosting prin prisma faptului că este independentă de majoritatea situațiilor dificile. Concret, în vreme ce în cazul altor tipuri de găzduire situațiile depind de o multitudine de factori precum: utilizatori, memorie, resurse, în cazul găzduirii Cloud te bucuri de un serviciu dedicat ție, pe suport complet virtual.

Vrei să aprofundezi informația despre WordPress? Citește Găzduire WordPress – Întrebări frecvente.

Te-ai decis să folosești WordPress? Comandă găzduire WordPress.

A fost utilă această pagină?