cloud cloud cloud cloud cloud
Mana cu ssd extern. Diferenta intre SSD si NVMe

HDD vs SSD vs NVMe

HDD-urile, SSD-urile si NVMe-urile sunt trei tipuri diferite de dispozitive de stocare.

Asa cum SSD (Solid State Drive) reprezinta o tehnologie regandita si imbunatatita, menita sa inlocuiasca harddisk-urile (HDD), asa si NVMe (Non-Volatile Memory Express) este noua generatie de SSD-uri. Intrucat limitarea SSD-urilor nu vine de la dispozitiv in sine, ci de la felul cum se conecteaza cu placa de baza, a fost necesara inventia unui tip de SSD care se monteaza direct pe aceasta, intr-un slot PCI Express.

Aceasta adaptare permite viteze de pana la 7 ori mai mari decat SSD-urile obisnuite (si 35 ori mai mari decat HDD-uri).

Practic, diferenta intre SSD si NVMe este una de conectivitate (cablu SATA vs conectare directa pe placa de baza) si de viteza.

Conform wikipedia, controller-ul NVMe transfera datele stocate pe SSD catre procesor prin 65.535 de cozi de comanda paralele, fiecare dintre acestea putand contine peste 65.000 comenzi per coada (2^32 comenzi).

NVME-urile a devenit o tehnologie standard in Cloud Computing, Oracle, baze de date mari, backup, editare foto/video, inteligenta artificiala si altele.

In cadrul pachetelor de gazduire web de la SpatiuWeb.ro, stocarea se face doar pe SSD-uri tip NVMe. Astfel, poti avea parte de gazduire web performanta pentru preturi foarte accesibile.

Comments Off on Care este diferenta intre SSD si NVMe?

Comments are closed.

Gazduire web SSD NVMe de la 20 lei/luna

Fii la curent cu articole despre promovarea business-ului si oferte solide de web hosting

Nu dam si nu vindem adresa ta mai departe. 

Nu vom bombarda cu mesaje promotionale. 

Va puteti dezabona oricand printr-un simplu click.

SpatiuWeb.ro - logo web hosting

Ne propunem sa fim alaturi de clientii nostri prin servicii de calitate inalta si suport tehnic premium. Gazduirea site-urilor este realizata pe servere din Germania sau din Romania, ce beneficiaza de conexiuni la Internet la viteze superioare, securizate si monitorizate de echipa tehnica SpatiuWeb. 

Telefon:0373 747 945
Website:www.spatiuweb.ro
Adresa:Sos. Mihail Kogalniceanu 1, Miroslava, Iasi

Plati acceptate

modalitati-de-plata-spatiuweb

© 2020 spatiuweb.ro, toate drepturile rezervate