cloud cloud cloud cloud cloud
Om care tine un ssd extern in mana

HDD-urile, SSD-urile si NVMe-urile sunt trei tipuri diferite de dispozitive de stocare.

Asa cum SSD (Solid State Drive) reprezinta o tehnologie regandita si imbunatatita, menita sa inlocuiasca harddisk-urile (HDD), asa si NVMe (Non-Volatile Memory Express) este noua generatie de SSD-uri. Intrucat limitarea SSD-urilor nu vine de la dispozitiv in sine, ci de la felul cum se conecteaza cu placa de baza, a fost necesara inventia unui tip de SSD care se monteaza direct pe aceasta, intr-un slot PCI Express.

Aceasta adaptare permite viteze de pana la 7 ori mai mari decat SSD-urile obisnuite (si 35 ori mai mari decat HDD-uri).

Conform wikipedia, controller-ul NVMe transfera datele stocate pe SSD catre procesor prin 65.535 de cozi de comanda paralele, fiecare dintre acestea putand contine peste 65.000 comenzi per coada (2^32 comenzi).

NVME-urile a devenit o tehnologie standard in Cloud Computing, Oracle, baze de date mari, backup, editare foto/video, inteligenta artificiala si altele.

La SpatiuWeb.ro, stocarea se face doar pe SSD-uri tip NVMe.

Comments Off on Care este diferenta intre SSD si NVMe?

Comments are closed.

Solutii complete pentru gazduire web de la 10 lei/luna

SpatiuWeb.ro - logo web hosting

Ne propunem sa fim alaturi de clientii nostri prin servicii de calitate inalta si suport tehnic premium. Gazduirea site-urilor este realizata pe servere din Germania sau din Romania, ce beneficiaza de conexiuni la Internet la viteze superioare, securizate si monitorizate de echipa tehnica SpatiuWeb. 

Telefon:0373 747 945
Website:www.spatiuweb.ro
Adresa:Sos. Mihail Kogalniceanu 1, Miroslava, Iasi

Plati acceptate

modalitati-de-plata-spatiuweb

© 2020 spatiuweb.ro, toate drepturile rezervate