Cum sa alegi pachetul potrivit de gazduire web pentru site-ul tau?

de | feb. 25, 2021 | Hosting

Numarul utilizatorilor de site-uri a crescut foarte mult in ultimii ani, iar din acest motiv a devenit evidenta nevoia de a le oferi tuturor spatii dedicate pe care afacerile online sa creasca si sa se dezvolte. Segmentul de gazduire web a cunoscut si el aceeasi crestere, drept pentru care in prezent pentru cererea existenta exista intotdeauna si o solutie potrivita pentru hosting web. Cum trebuie ales insa pachetul de gazduire si ce ar trebui sa ofere acesta? Discutam in cele ce urmeaza despre cateva dintre ideile pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand vrei sa alegi un astfel de serviciu.

Alege un pachet mic, daca ai un site de prezentare sau un blog

Pachetele de gazduire destinate companiilor sunt intodeauna cele mai atragatoare, deoarece ele ofera anumite facilitati pe care pachetele mici nu le contin. Totusi, trebuie sa te gandesti la faptul ca pentru un site de prezentare sau un blog va trebui sa gasesti un pachet optim care sa iti asigure necesarul de inceput si eventual un plus de resurse, urmand sa alegi un pachet mai mare doar in cazul in care vei simti nevoia de un upgrade. Un pachet mai mic de gazduire web va avea si costuri mai mici, drept pentru care s-ar putea sa fie cea mai buna solutie, mai ales daca esti la inceput de drum.

Practic un pachet pentru site-uri de prezentare sau bloguri ar trebui sa iti ofere gazduirea site-lui sau a site-urilor, in functie de oferta, casuta sau casutele de mail asociate domeniului si un spatiu de stocare pentru elementele site-ului tau. De asemenea, la orice pachet, indiferent de dimensiunea sa, merita sa fii atent la diverse aspecte tehnice, cum ar fi transferul lunar, memoria RAM si numarul de baze de date SQL.

Va fi foarte important sa studiezi pachetul pe care il alegi pentru ca la o prima privire, chiar si intr-un pachet mic poti identifica necesarul pentru site-ul tau, drept pentru care vei sti daca ai nevoie de o eventuala suplimentare, sau daca oferta este suficienta.

Alege un pachet mediu daca estimezi un trafic promitator

De regula, alegerea unui pachet mediu este o decizie gandita pentru viitor. Desi unele persoane prefera sa se gandeasca doar la momentul actual si la nevoile lor prezente, curente, o alta categorie de utilizatori prefera sa faca o estimare, adesea chiar reala, cu privire la nevoia lor in ceea ce priveste gazduirea. Astfel, daca iti propriu ca un site sa aduca un trafic mediu, eventual apeland la prezentari de produse, forumuri sau platforme tematice (exemplu – platforme de studiu, activitati pentru copii), ori chiar la promovare directa, acesta va necesita un plan de gazduire mai amplu, chiar daca nu la fel de puternic precum in cazul marilor companii.

Alegerea unui astfel de pachet te va ajuta sa mentii constant drumul ales, fara a fi nevoit ca in cazul in care consideri ca un pachet minimal nu este suficient, sa soliciti firmei de gazduire web schimbarea lui. Desigur insa, schimbarea se poate face in ipoteza in care doresti asta, insa uneori poate fi mai util să ai o vedere ampla in viitor, conturandu-ti astfel si aspiratiile.

Alege un pachet premium pentru companii

Pachetele premium sunt cele care ofera cele mai multe functionalitati. Mai mult spatiu de stocare, un site mai performant, adrese de email mai multe, adica o serie de privilegii de care te poti bucura pentru compania ta. Fireste, pretul este proportional cu calitatea serviciului oferit, pentru ca acesta poate acoperi toate nevoile pe care le poate intampina site-ul tau.

In oricare dintre cazuri, vei vedea ca pe langa pachetele efective, firmele de gazduire web ofera suport tehnic, unele chiar 24/7, lucru care se va dovedi a fi de folos mai ales in cazul in care nu esti familiarizat cu strategiile de implementare ale unui site sau daca exista situatii tehnice carora nu le poti gasi un raspuns. Chiar si in ipoteza in care lucrezi deja cu un programator, vei vedea ca exista situatii in care vei avea nevoie in mod imperios de suportul tehnic acordat de catre profesionistii care iti asigura gazduirea, drept pentru care ar trebui sa acorzi atentie acestui detaliu.

Pot face upgrade de la un pachet mai mic la unul mai mare?

Se poate intampla ca o data cu trecerea timpului si cu dezvoltarea site-ului tau, sa realizezi ca ai nevoie poate de mai mult spatiu de stocare, de o viteza mai mare sau de o solutie personalizata mai ampla. Vei putea face cu usurinta trecerea de la un pachet mai mic de gazduire la un pachet mai amplu, cu ajutorul specialistilor care se ocupa de gazduirea site-ului tau.

Pentru a face aceasta trecere tot ce ai de facut este sa soliciti si sa discuti punctual despre nevoile tale, astfel incat sa te familiarizezi si cu pretul pachetului, dar si cu oferta acestuia. Practic, vei trece la urmatorul nivel bucurandu-te de beneficiile oferite, fara a pierde ceva si fara a fi nevoie sa renunti la un pachet pentru a alege un altul.

Mai mult decat atat, unele firmele de hosting web ofera si solutii personalizate, pentru cazurile in care pachetele de servicii de gazduire web special concepute nu acopera necesitatile clientilor. In acel caz se poate construi o oferta personalizata, care sa iti permita sa incluzi functionalitati potrivite cerintelor tale, astfel incat sa iti concepi un pachet propriu, in care nicio nevoie nu iti ramane neacoperita.

Cu siguranta nu este usor sa alegi un pachet fara a sti mai multe lucruri despre oferta si despre serviciile primite, asa ca uneori este indicat sa iei lucrurile pas cu pas si sa alegi un minim de servicii care sa te ajute sa te familiarizezi, pentru ca mai apoi sa iti poti da seama care dintre pachete ti se potriveste cel mai bine.

Unele firme ofera chiar si avantaje de utilizare ce constau in acordarea de variante de testare, gratuite pentru o anumita perioada de timp, pentru a-ti da seama care este formula magica cu care poate functiona site-ul tau.

La spatiuweb.ro, oferim testare gratuita 60 de zile la un pachet performant de gazduire.

Alegerea gazduirii sau a pachetului optim nu trebuie sa fie o corvoada, deoarece solutii exista, indiferent de varianta pe care o adopti. Aminteste-ti sa alegi insa calitatea si profesionalismul, deoarece acestea sunt avantajele de care te vei bucura cel mai mult pe durata colaborarii cu o firma de gazduire web.

A fost utilă această pagină?