Care este diferenta dintre gazduire web si domeniu?

de | iul. 7, 2020 | Tehnic, Hosting

Ce este un domeniu?

Domeniul este o adresa „in cuvinte” pentru un site web. Este ceea ce scrii in bara de la browser ca sa intri pe un anumit site. La fel cum un loc poate fi referit prin latitudine si longitudine, dar mult mai practic e sa ne referim la el prin nume si numere de strazi, si adresele web deservesc pentru a gasi mai usor un site. Orice site se regaseste pe un domeniu. 

Exemple de domenii: google.com, facebook.com, olx.ro

Ce este gazduirea web?

Fara sa devenim prea tehnici, pentru ca un site sa fie online (vizitabil, accesibil), trebuie sa existe undeva in lume un calculator deschis in permanenta, cu resurse alocate pentru acest site. Teoretic ati putea sa va „gazduiti” site-ul pe propriul calculator, dar imediat ce il inchideti (sau ramaneti fara curent), acesta nu va mai putea fi accesat, devenind offline. Din acest motiv, aveti nevoie de gazduire web dedicata, serviciu pe care il oferim si aici, la SpatiuWeb.ro (incepand de la 100 lei + TVA / an). 

Deci domeniul + gazduirea web sunt doua servicii separate, dar care pot fi achizitionate si impreuna.

Inainte, domeniile .ro se cumparau pe termen nelimitat, acum se inchirieaza, cu plata anuala, precum .com si celelalte tipuri de domenii.

Domeniul .ro poate fi inchiriat direct de la rotld.ro (proces un pic mai tehnic) sau prin SpatiuWeb.ro, caz in care ne ocupam noi de toate detaliile necesare. Varianta prin noi este mai convenabila inclusiv din punct de vedere financiar, fiind optiunea mai ieftina si superioara in aproape orice caz posibil.

Verifica disponibilitatea unui domeniu!

A fost utilă această pagină?