Găzduire email

de | mart. 12, 2022 | Email

Cea mai eficientă și mai utilizată soluție de comunicare a momentului, cel puțin la nivel de companii, este email-ul. Pentru ca o companie să poată comunica eficient, fără dificultăți în gestionare adreselor de email, este necesar să apelezi la un serviciu de găzduire email, la fel ca și în cazul site-urilor. Cel mai adesea serviciile pot fi contractate de la același furnizor, iar acest lucru sporește gradul de încredere al clienților.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi serviciul de găzduire email?

Deși poate părea simplu procesul de găzduire a unei adrese de email, în realitate provocările sunt majore. Față de anii trecuți, când noțiunea de SPAM exista la un nivel mai mic, în prezent există pericole mari la nivelul adreselor de email de business, cum ar fi phishing-ul (email-uri ce imită comunicări oficiale, cu scopul de a obține datele cardului sau datele de conectare ale victimei).

Așadar, cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi un serviciu de găzduire adresă email este ca acesta să te ajute în ceea ce privește blocare emailurilor periculoase, cu ajutorul unor filtre automate.

Firește, în unele cazuri va trebui să marchezi și tu, manual, unele mailuri ca fiind SPAM, însă cu niște filtre bune, aceste cazuri ar trebui să fie izolate și nu frecvente. În consecință, va trebui să alegi o firmă de încredere, care să te ajute în ceea ce privește selectarea mesajelor nesolicitate, pentru ca tu să ai garanția că acestea au o rată mai mică de apariție și de recurență.

Un alt criteriu de selecție al firmei de găzduire email face referire la disponibilitate. Trăim într-o lume în care email-ul poate fi accesat de pe orice dispozitiv, fără a mai fi condiționați de dependența de un server dedicat. Poți trimite mailuri în orice moment al zilei, din orice spațiu te-ai afla – da, chiar și din pat, iar pentru a putea face acest lucru vei avea nevoie de o firmă de email hosting care să îți ofere un serviciu disponibil non-stop, fără condiționări de utilizare a unor dispozitive dedicate.

Un aspect important care ține de găzduirea emailului este cel care vizează felul în care sunt transmise emailurile tale. Ți s-a întâmplat vreodată ca un mail pe care îl trimiți să fie marcat drept spam de către serviciul de mail? Ei bine, acest lucru nu ar trebui să se întâmple, pentru că este important pentru orice companie ca email-urile să ajungă în folderul Inbox, nu în cel cu spam. Este nevoie în acest caz de o gestionare și de o monitorizare atentă a adresei IP prin intermediul căreia trimiți email-urile.

Asistența și suportul dedicat pentru problemele întâmpinate nu ar trebui să lipsească atunci când vorbim despre găzduire email, așa că orientează-te către o firmă care să te poate ajuta prin email (sau la nevoie, telefonic), atunci când ai nevoie să deschizi un tichet.

Fiecare dintre aceste aspecte ține foarte mult de serviciul de mail hosting ales și de capacitatea firmei de găzduire cu care lucrezi să fac față atacurilor cibernetice și provocărilor care țin de managementul emailurilor.

De ce este avantajos să optezi pentru un serviciu de găzduire email?

Există mai mule avantaje pe care ți le poate oferi un astfel de serviciu. Majoritatea avantajelor au legătură cu siguranța datelor tale și a companiei pe care o conduci. Astfel, printre cele mai mari avantaje, putem enumera:

Viteză eficientă la nivel de comunicare, de flux de emailuri.

Cu cât serverul care găzduiește adresa de email este mai puțin încărcat, cu atât mai mare va fi viteza și implicit și fluiditatea comunicării.

Backup

La fel ca și în cazul site-urilor web, serviciul de găzduire email va face backup zilnic la volumul de date, astfel încât acesta să fie la dispoziția ta în orice moment. Va trebui să te orientezi spre o firmă care va face și backup-uri săptămânale și lunare, pentru că există posibilitate ca la un moment dat să ai nevoie de aceste date.

Asistență rapidă și eficientă atunci când întâmpini dificultăți

Este recomandat să dai Cezarului ce e al Cezarului și să apelezi la specialiști pentru situațiile tehnice în care ai nevoie de ajutor. Spre deosebire de orice altă componentă IT, partea de găzduire este complexă și necesită informații temeinice despre protocoale, IP și sisteme de operare. Astfel, în situațiile dificile sistemul de găzduire email se poate dovedi a fi de ajutor, mai ales atunci când nu ai experiență în aceste procese de lucru.

Prețuri în funcție de buget

Pentru că serviciul depinde în foarte mare măsură de trafic și de utilizarea datelor, există posibilitatea de opta pentru anumite pachete de găzduire email și în consecință vei beneficia de un preț personalizat, în funcție de nevoile tale.

Siguranța livrării corecte a emailurilor

Configurarea corectă a adreselor și a IP-urilor acestora se poate face mai ușor cu ajutorul unei firme de găzduire email. Specialiștii te pot ajuta și în ceea ce privește setările emailului, iar tu vei avea astfel siguranța că mailurile tale nu ajung în spam, ci direct la destinatar.

Un plus de autenticitate

În general, a lucra cu o echipă de specialiști înseamnă a avea garanția securității datelor și a informațiilor confidențiale pe care le rulezi prin intermediul comunicării  email. O firmă de găzduire email are în vedere toate aceste aspecte și cu ajutorul setărilor DNS se poate ocupa de asigurarea autenticității mesajelor tale, dar și de confidențialitatea acestora.

O adresă email personalizată

Dacă ai nevoie de o adresă specială, care să fie corelată cu brandul tău, atunci te vei putea bucura de acest lucru atunci când alegi să lucrezi cu o firmă de găzduire email. Pentru că este în strânsă legătură cu găzduirea site-ului, vei putea face conexiunile necesare și vei putea personaliza adresele de email conform denumirii alese.

Concluzie

Este important să știi că flexibilitatea este o caracteristică importantă pe care să o ai în vedere în căutarea cele mai potrivite firme de găzduire email. Vei vedea că de-a lungul timpului adresele tale vor evolua, traficul va deveni mai mare, așa că vei avea nevoie de diferite soluții adiacente pentru găzduire: migrare, monitorizare, configurare suplimentară email etc. Va fi nevoie, așadar, să alegi inspirat acea firmă care să îți ofere un pachet complet de găzduire email, de care să fii mulțumit pe deplin.

A fost utilă această pagină?